Het Onze Vader,

Het Onze Vader, zoals Jezus het geleerd heeft in het evangelie van Miraan, is een vertaling die rechtstreeks is gemaakt vanuit het Aramees, de taal die Jezus in die tijd sprak:

O, Levengevende! Vader-Moeder van de kosmos! U creëert alles wat in het licht beweegt. Breng Uw licht binnen in ons, zodat het de weg die we moeten gaan kan onthullen. Creëer Uw heerschappij van eenheid nu in onze vurige harten en gewillige handen. Uw ene verlangen wordt dan het onze, zoals in het licht erboven, en in de vorm beneden. Geef ons wat we elke dag nodig hebben aan brood en inzicht. Maak de koorden die ons vasthouden aan onze fouten los, terwijl we ons bevrijden van diegenen die ons hebben gekwetst. Laat ons niet in vergetelheid vervallen, maar bevrijd ons van onrijpheid. Van U komt de levenskracht, de glorie van de schepping, van oneindigheid naar oneindigheid.

Amen.

woensdag 17 augustus 2016

Meester Morya, Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 18 augustus 2016 / 17 augustus 2016

Meester Morya,
Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 18 augustus 2016
17 augustus 2016

Innerlijk zal het zijn dat meer en meer vreugde komt in jouw leven als je inderdaad in staat bent je over te geven aan die goddelijke kracht die in jou aanwezig is en daar moet je nooit of nooit of nooit aan twijfelen.

Zeg af en toe tegen jezelf: ‘ik kan alles aan.’ En ook als het moeilijk is, weet: ‘ik weet de weg om te vragen, te vragen om hulp, te vragen om tot wijsheid te komen, te vragen om licht.’ En innerlijk zal het zijn dat je steeds bewuster wordt van de weg die voor jou belangrijk is. Dat je weet: ‘ik heb dat niet geleerd van die of van die of van die, het is mijn weg.’ Het is absoluut niet een weg van eenzaamheid, maar van eenheid. Het is een weg van vertrouwen en het is een weg van geduld, maar ook van diepe schoonheid en van mogelijkheden die zich meer en meer en meer zullen realiseren ook in jouw eigenste leven. Je moet nooit bang zijn dat je dingen niet zou kunnen begrijpen ooit. Je moet niet denken: ‘ja, dat is misschien voor anderen, maar niet voor mij’, neen. Jouw leven is belangrijk en het zal zijn dat je op goede en zeer goede dingen uitkomt. Wees niet onrustig of ongelukkig.

Als je luistert, later, naar deze teksten moet je tijd nemen. Gewoon een klein stukje tot je laten doordringen en dan je afvragen: ‘wat doe ik daarmee vandaag, niet morgen? Maar wat doe ik nu met dit wat ik heb gehoord, wat ik mezelf heb laten horen? En kan ik het aan inderdaad om nu iets goeds te doen? Om te begrijpen dat het in het leven is, in het leven zelf dat ik God kan proeven, dat ik mezelf kan zijn, dat ik in die diepe vreugde kan staan?’ Het leven zelf zal het je leren. Maar innerlijk moet je soms die keuze maken, dat gevoel van: ‘ik kan dat, ik wil dat.’ En dan laat je maar gebeuren wat gebeurt.

Het is goed om af en toe in de stilte te komen en te proberen je gedachten te beheersen, niet mee te gaan met de golven van je denken, maar te weten dat je vrede kan hebben in die oceaan van liefde, van God. Dat je jezelf kan zijn op een manier dat je weet: ‘mijn leven wordt voller, ik word dieper, ik word gelukkiger.’ Weet dat jullie goede mensen zijn. Ik zal het blijven zeggen en Ik zal het zeggen tot je het voor jezelf begrijpt. Innerlijk weet je dat je je eigen weg mag gaan. Je moet niet worden als je buurvrouw, als je buurman, als je kind, als je vader, je moeder. Je mag jezelf zijn. Het is belangrijk dat je jezelf bent en dat je jezelf herkent in de dingen. Je kan, en dat is Mijn laatste woord, je kan alles aan.

Meester Morya.

© Geert Crevits, www.morya.org

Dit fragment is het einde van Morya cursus 38 (gegeven in Brugge, september 2009)
te beluisteren op www.morya.org