CITAAT:
ER KOMT EEN DAG DAT DE GROTE OCEAAN IS UITGEDROOGD, VERGAAT EN NIET MEER BESTAAT, MAAR IK VERZEKER U DAT DE WEZENS DIE RONDDOLEN EN ZWERVEN, BEVANGEN IN ONWETENDHEID EN GEPLAAGD DOOR DE DORST OM TE LEVEN, GEEN EINDE ZULLEN VINDEN.

BOEDHA

vrijdag 10 maart 2017

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 12 maart 2017 / Door Meester Morya,

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 12 maart 2017
Door Meester Morya,


De intuïtie is een stukje licht dat uit God komt en dat jou toont wat zou kunnen. Als je die intuïtie volgt, als je die momenten van licht volgt, word je geleid. Het is heel belangrijk dat je die weg durft te gaan. Dat je die openheid in jezelf creëert, die eerlijke openheid tegenover jezelf, dat je ontvankelijk bent, dat je die intuïtie kan ontvangen, dat je dit geduld opbrengt om te luisteren naar wat diep in jezelf gebeurt, naar wat er gezegd wordt in je eigen leven.

Als je dit kan doen, ben je op weg om een aantal zaken tot een realiteit te laten worden, en wordt God meer en meer een realiteit in jouw leven. Op een dag sta je op en je weet: ‘God is belangrijk in mijn leven.’ - ‘Neen, neen,’ zou je kunnen denken: ‘ja maar neen, de mensen, mijn werk, mijn kinderen, mijn dit, mijn dat, die zijn voor mij belangrijk.’ En dit is het gevecht wat je dan levert: ‘is het nu God of is het nu mijzelf, mijn leven, mijn kinderen, mijn auto, mijn werk, noem maar op?’ Dit is het gevecht.

Je zou kunnen denken dat je, als je met het ene bezig bent, dan niet met het andere bezig kan zijn. In werkelijkheid ligt het anders en is het delicater. Het is een probleem dat niet zomaar uit te spinnen is, uit te zeggen is, althans niet voor jezelf wanneer je het gevoel hebt: ‘eigenlijk zou ik anders moeten kunnen leven, maar ik weet niet hoe eraan te beginnen.’

En toch zal je op een merkwaardige manier door de problemen heen geloodst worden, en kom je op een merkwaardigemanier in die situaties waar je uit kan leren. Je zal op een merkwaardige manier aanvoelen diep in jezelf: ‘dit klopt,het andere niet. Ik heb dit en dat geprobeerd omdat ik het in mezelf voel dat ik het moet doen en nu weet ik dat het juist is.’

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Morya Kracht 6, hoofdstuk 3