Het Onze Vader,

Het Onze Vader, zoals Jezus het geleerd heeft in het evangelie van Miraan, is een vertaling die rechtstreeks is gemaakt vanuit het Aramees, de taal die Jezus in die tijd sprak:

O, Levengevende! Vader-Moeder van de kosmos! U creëert alles wat in het licht beweegt. Breng Uw licht binnen in ons, zodat het de weg die we moeten gaan kan onthullen. Creëer Uw heerschappij van eenheid nu in onze vurige harten en gewillige handen. Uw ene verlangen wordt dan het onze, zoals in het licht erboven, en in de vorm beneden. Geef ons wat we elke dag nodig hebben aan brood en inzicht. Maak de koorden die ons vasthouden aan onze fouten los, terwijl we ons bevrijden van diegenen die ons hebben gekwetst. Laat ons niet in vergetelheid vervallen, maar bevrijd ons van onrijpheid. Van U komt de levenskracht, de glorie van de schepping, van oneindigheid naar oneindigheid.

Amen.

zondag 9 juli 2017

Bezinning ter gelegenheid van de volle maan van 9 juli 2017 door Meester Morya,

Bezinning ter gelegenheid van de volle maan van 9 juli 2017
door Meester Morya,
"De aandacht die mensen krijgen, is dikwijls heel belangrijk. Je merkt het in je eigen leven. Wanneer je aandacht krijgt, zal je jezelf overtreffen want je zal proberen datgene uit te drukken wat echt belangrijk is. Als je aandacht krijgt van iemand, dan sta je in het centrum van bepaalde energieën. Wanneer die aandacht dan vanuit liefde wordt gegeven, krijg je ook de energie van liefde. Je komt dus in het centrum van een bepaalde energie te staan en zo word je meer jezelf.

Het is dus belangrijk dat je aandacht kan hebben voor je medemens. Maar het is even belangrijk dat je dit doet vanuit liefde, want dan schep je een centrum van liefdesenergieën waarin het leven van je medemens kan veranderen. Daarbij komt nog dat, wanneer je liefdevol met je medemens omgaat, je eigenlijk evenzeer liefdevol bezig bent met je eigen leven, want jullie leven gaat samen. Dit betekent dat er dan een heel grote eenvoud in het leven komt.


Eenvoud is altijd aanwezig wanneer mensen elkaar leren begrijpen. Begrijpen is echter niet altijd evident of gemakkelijk, omdat dit het toelaten van vreemde energieën in je eigen leven veronderstelt. Wanneer je begrijpt, dan laat je die ander toe zichzelf te zijn en eigenlijk is dat wel een beetje vreemd. Het betekent dat je in je hart een andere energie toelaat en daar het wezenlijke van leert te doorgronden.

Het is dus de openheid naar elkaar toe die je moet kunnen beleven, omdat je zo het wezenlijke in je hart kan toelaten. Daarmee kan je vooruit gaan."

Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com

Fragment uit Morya Wijsheid 8: In het centrum van je leven staan, blz. 66-67
én uit het Morya Wijsheid 'Werkboek voor het leven', blz. 106-107