Het Onze Vader,

Het Onze Vader, zoals Jezus het geleerd heeft in het evangelie van Miraan, is een vertaling die rechtstreeks is gemaakt vanuit het Aramees, de taal die Jezus in die tijd sprak:

O, Levengevende! Vader-Moeder van de kosmos! U creëert alles wat in het licht beweegt. Breng Uw licht binnen in ons, zodat het de weg die we moeten gaan kan onthullen. Creëer Uw heerschappij van eenheid nu in onze vurige harten en gewillige handen. Uw ene verlangen wordt dan het onze, zoals in het licht erboven, en in de vorm beneden. Geef ons wat we elke dag nodig hebben aan brood en inzicht. Maak de koorden die ons vasthouden aan onze fouten los, terwijl we ons bevrijden van diegenen die ons hebben gekwetst. Laat ons niet in vergetelheid vervallen, maar bevrijd ons van onrijpheid. Van U komt de levenskracht, de glorie van de schepping, van oneindigheid naar oneindigheid.

Amen.

woensdag 19 november 2014

De zeven chakra's: wat zijn hun doelen? Deel 6/7 Wes Annac, 9 september 2014 geplaatst 19 november 2014

De zeven chakra's: wat zijn hun doelen?
Deel 6/7
Geschreven door Wes Annac,
9 september 2014
geplaatst 19 november 2014

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl

De cultuur van Bewustzijn

Vervolg van deel 5

Nu, chakra 6: het derde oog. Dit is waarschijnlijk de meest bekende besproken chakra, en hoewel de rest van onze chakra's net zo veel aandacht verdienen, geef ik toe dat het heel belangrijk is.

Het derde oog, en de kruin (waar we over geleerd hebben) is primair verantwoordelijk voor onze ontvangst van hogere inzichten, en kan worden gebruikt om de hogere gebieden waar te nemen en te communiceren met onze spirituele gidsen. Ik weet zeker dat er een heleboel andere dingen zijn waar we ze voor kunnen gebruiken, en het maakt niet uit hoe we het gebruiken, ze openen en balanceren is zeker een aanrader.

Eclectische Energieën vertellen ons dat door een open en evenwichtige derde oog onze intuïtie zal toenemen.

"Het derde oog chakra gaat over inzicht en visualisatie. Wanneer deze open is, heb je een goede intuïtie. Je kunt geneigd zijn om te fantaseren.

"Als het onder-actief is, kun je niet erg goed voor jezelf denken, en je kunt de neiging hebben te vertrouwen op autoriteiten. Je kunt rigide zijn in je denken, en teveel een beroep doen op overtuigingen. Je zou zelfs gemakkelijk in de war kunnen raken.


"Als deze chakra overactief is, kun je teveel in een wereld van fantasie leven. In excessieve gevallen zijn hallucinaties mogelijk. "(1)

Er is niets mis mee als we ons 'hoofd in de wolken' hebben, maar we moeten er ook voor zorgen dat onze voeten stevig op de grond staan. We willen niet ons derde oog met te veel energie voeden, want we zouden het (en onszelf) kunnen overbelasten als resultaat. We willen het ook niet te weinig energie geven, omdat onze intuïtie, dat anders helder en zuiver is, vertroebeld zal worden.

Een groeiend aantal zoekers ervaren een uitbreiding van hun intuïtie, en ze zijn als gevolg daarvan in staat om veel duidelijkere intuïtieve indrukken te ontvangen.

In veel gevallen is dit omdat hun derde oog geopend en uitgebalanceerd is, en onze hogere zelven en gidsen wachten op ons dat we het (en de rest van onze chakra's) in balans brengen, zodat ze intuïtief kunnen communiceren met ons en een schat aan advies en begeleiding kunnen afleveren.

Kellie Jo Conn vertelt ons dat het derde oog het centrum is voor hogere intuïtie en ontvangst van onze gidsen.

"Het zesde chakra wordt aangeduid als het derde oog of voorhoofdchakra. Het ligt boven de fysieke ogen op het midden van het voorhoofd. Dit is het centrum voor psychische capaciteit, hogere intuïtie, de energieën van geest en licht. Het helpt ook bij het zuiveren van negatieve tendensen en bij het elimineren van zelfzuchtige opvattingen. "(2)

Veel mensen konden deze zuivering gebruiken, maar we kunnen geen chakra zuiveren waar we niets over weten. In feite, als we niets over onze chakra's weten, kunnen we niet het werk doen dat is vereist om ze te balanceren en ze te herstellen.

We kunnen alleen maar werken binnen de perceptuele grenzen die we hebben gecreëerd voor onszelf, maar ons bewust worden van het bestaan van onze chakra's is de eerste stap om hen uit te balanceren en de juiste hoeveelheid en de zuiverheid van energie door hen heen te laten stromen.

Als het gaat om onze creativiteit, zijn de chakra's die wij voeden met onze energie zeer belangrijk. Elk chakra heeft een gelijke, evenwichtige hoeveelheid energie, en alles zal moeilijker worden als we zelfs maar een van hen overbelasten. Als we de wortel- of sacraal chakra overbelasten, bijvoorbeeld, zal de rest van hen niet zo veel pure energie hebben om mee te werken.

Niet alleen zouden we te maken hebben met één overgestimuleerde chakra - de rest van hen zou zijn onder-gestimuleerd. Het is een onbalans in elke zin van het woord, en hopelijk, zal het realiseren van dit ons helpen om de juiste hoeveelheid energie door elke chakra te brengen.

We kunnen onze derde oog gebruiken om te communiceren met onze hogere zelf en gidsen, Kellie vertelt ons dit, maar we zouden ons minder zelfverzekerd (of te zelfverzekerd) voelen in ons kunnen als het in onbalans is.

"Door de kracht van het zesde chakra, kun je begeleiding ontvangen, channellen, en afstemmen op je Hogere Zelf. Wanneer dit chakra niet in evenwicht is kan je het gevoel hebben niet-assertief, of bang voor succes te zijn, of de andere kant op gaan en egoïstisch zijn. Lichamelijke symptomen kunnen o.a. hoofdpijn, wazig zicht, blindheid en vermoeide ogen zijn. "(3)

We zullen weten of het derde oog in onbalans is, door de fysieke symptomen zullen we het voelen, en als we geen vertrouwen hebben in onszelf of onze goddelijk gegeven capaciteiten, kunnen we ontdekken dat het was omdat ons derde oog niet in balans was. Zoals met alles, is onbalans herkennen de eerste stap naar genezing, en we kunnen het derde oog gebruiken voor een breed scala aan doeleinden als het eenmaal een goede doorstroming van energie ontvangt.

Je zult merken dat de focus van dit rapport in de eerste plaats gericht is op de resultaten van gebalanceerde en ongebalanceerde chakra's, en dit is, omdat het belangrijk is om te begrijpen dat we heel gemakkelijk onze chakra's kunnen overbelasten of, in dezelfde geest, te weinig energie via hen door sluizen.

Je gewoon bewust worden van de chakra's is niet genoeg - we moeten onze energiestroom door elk van hen reguleren, zodat ons bestaan zo helder en zuiver mogelijk kan zijn. Onze helderheid van geest stijgt wanneer we onze chakra's uitbalanceren en onze energie laten stromen, en alles wat er nodig is, is de bereidheid om te leren wat we kunnen doen om ze gezond te houden.

Kellie vertelt ons over het meesterschap dat het gevolg is van een uitgebalanceerd derde oog.

"Wanneer dit chakra in balans is en open ben je je eigen meester, zonder angst voor de dood, niet verbonden zijn aan materiële dingen, telepathie ervaren, astraal reizen, en vorige levens. Zesde chakra lichaamsdelen zijn de ogen, gezicht, hersenen, lymfestelsel en hormoonhuishouding. De belangrijkste kleuren zijn paars en donkerblauw. De edelstenen zijn Amethyst, Sodaliet, en Lapis Lazuli. "(4)

Met focus en toewijding, zullen we verbazingwekkende dingen waarnemen door onze energie door het derde oog heen te laten zwemmen in een perfect op elkaar afgestemde en evenwichtige manier, en alleen wanneer we dit doen zullen we de vloeiende resultaten van een uitgebalanceerd derde oog te ervaren.

We moeten bereid zijn om van de materialiteit, of van iets anders dat ons ervan weerhoudt een hogere staat van bewustzijn te vinden, af te zien, maar na zo lang ons derde oog in balans gehouden te hebben, zal onze honger naar materiële dingen vanzelf ophouden.

Dit is omdat we geïntroduceerd zullen worden aan een gelukzalige perceptie die anders is dan alles wat onze werkelijkheid aan te bieden heeft, en we zullen allang zijn gestopt met de zorg over eindige, wereldse dingen. We zullen onszelf zijn geworteld in de geest, en onze focus zal liggen op de gelukzalige vibratie die we zullen voelen in  plaats van de dingen die ons daarvan terug gehouden hebben in het verleden.

Voetnoten:

Eclectic Energies: “Introduction to the Chakras” –http://www.eclecticenergies.com/chakras/introduction.php
Kellie Jo Conn: “The Seven Major Chakras” About.com –http://healing.about.com/od/chakratheseven/a/study7chakras.htm
Loc. cit.
Loc. cit.

Wordt vervolgt in Deel 7.