Het Onze Vader,

Het Onze Vader, zoals Jezus het geleerd heeft in het evangelie van Miraan, is een vertaling die rechtstreeks is gemaakt vanuit het Aramees, de taal die Jezus in die tijd sprak:

O, Levengevende! Vader-Moeder van de kosmos! U creëert alles wat in het licht beweegt. Breng Uw licht binnen in ons, zodat het de weg die we moeten gaan kan onthullen. Creëer Uw heerschappij van eenheid nu in onze vurige harten en gewillige handen. Uw ene verlangen wordt dan het onze, zoals in het licht erboven, en in de vorm beneden. Geef ons wat we elke dag nodig hebben aan brood en inzicht. Maak de koorden die ons vasthouden aan onze fouten los, terwijl we ons bevrijden van diegenen die ons hebben gekwetst. Laat ons niet in vergetelheid vervallen, maar bevrijd ons van onrijpheid. Van U komt de levenskracht, de glorie van de schepping, van oneindigheid naar oneindigheid.

Amen.

donderdag 19 mei 2016

Meester Morya, Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 21 mei 2016 / 19 mei 2016

Meester Morya,
Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 21 mei 2016
19 mei 2016

Vrijheid, daar moet hard aan gewerkt worden. Schoonheid, dat is iets waar elke dag om gevochten moet worden. Edelmoedigheid is heel belangrijk. Liefde is iets wat onvergankelijk is en waar men zijn best voor moet doen, anders is die er gewoon niet. Dat zijn allemaal dingen waar de mens bewust mee bezig moet zijn, anders is het er niet.

Je kan heel veel mensen tegenkomen die van deze waarden niets afweten, en bijna leven van de ene ontgoocheling in de andere, van de ene catastrofe in de andere, zo zou je het kunnen beschrijven. Want als je naar de mensheid kijkt die vernietigd wordt in zoveel dierbare aspecten van haarzelf, dan heb je daar medelijden mee en zie je dat daar dingen gebeuren die niet zouden mogen gebeuren. De mens is het slachtoffer. Maar in dezelfde situatie zie je mensen die tot bloei komen, zie je mensen die zo behulpzaam zijn, die zo open komen voor anderen, dat het ongelooflijk prachtig is, waarvan je zegt: “Waar halen ze het vandaan? Hoe komt deze kracht in hen en hoe komen ze tot een dergelijk diep begrip van het bestaan?” Het is allemaal mogelijk op deze aarde.

Er is een schat aan mogelijkheden die je je bewust moet worden en waar je voor staat ieder moment van je leven, en waardoor je getest zal worden op momenten van catastrofen op deze aarde. Ik zeg niet dat je ze zal meemaken, Ik zeg ook niet hoe ze zullen zijn en waar. Ik zeg wel dat de mens het moet leren zien op een totaal andere manier en moet leren open komen voor de heel grote dingen, zodat hij het werkelijke kan zien en niet het voorbijgaande.

Alles op deze wereld geeft de indruk voorbijgaand te zijn. Toch is er altijd iets aan het werk wat heel fundamenteel en blijvend is. Durf dit na te speuren, durf dit te beleven. Kan je dit beleven dan ben je een gelukkig mens en dan zie je, door het hele spektakel van het leven, waar het om gaat. Je begrijpt de diepere zin van het leven, iets wat jou nooit zal verlaten, iets wat meegaat van leven tot leven in een evolutie van bloei, van schoonheid en pracht. Je moet het durven aanraken. Durf het in je hart te plaatsen en daarmee te leven. Dan wordt er iets zuivers in je geboren, wat onafzienbaar groot is en wat voortdurend verandert. Je zal zien dat de zuiverheid meegaat met de verandering. Het is iets wat een openheid in zich draagt, net als een lelie die groeit, die bloeit en open komt, die geurt en verwelkt. Het is de zuiverheid. Ondertussen heeft ze een onnavolgbare schoonheid achtergelaten, die een diepe indruk op het hart heeft gemaakt, waardoor de mens weet: ‘dit bestaat.’

Zo is ook je eigen leven. Je kan momenten vinden in je leven die eeuwig zijn, waarvan je weet: ‘dit bestaat en ik heb het mogen beleven en het maakt de rijkdom van mijn leven uit.’ Daar zou je meer besef van moeten kunnen krijgen, daar zou je meer werk van moeten kunnen maken. Dit is het niveau waarop Ik graag zou hebben dat je leeft.

 Meester Morya

© Geert Crevits, www.mayil.com
Fragment uit Morya Wijsheid 2 "De weg van eenvoud",
einde van hoofdstuk 9, 'Een taak in het leven'