Het Onze Vader,

Het Onze Vader, zoals Jezus het geleerd heeft in het evangelie van Miraan, is een vertaling die rechtstreeks is gemaakt vanuit het Aramees, de taal die Jezus in die tijd sprak:

O, Levengevende! Vader-Moeder van de kosmos! U creëert alles wat in het licht beweegt. Breng Uw licht binnen in ons, zodat het de weg die we moeten gaan kan onthullen. Creëer Uw heerschappij van eenheid nu in onze vurige harten en gewillige handen. Uw ene verlangen wordt dan het onze, zoals in het licht erboven, en in de vorm beneden. Geef ons wat we elke dag nodig hebben aan brood en inzicht. Maak de koorden die ons vasthouden aan onze fouten los, terwijl we ons bevrijden van diegenen die ons hebben gekwetst. Laat ons niet in vergetelheid vervallen, maar bevrijd ons van onrijpheid. Van U komt de levenskracht, de glorie van de schepping, van oneindigheid naar oneindigheid.

Amen.

dinsdag 21 juni 2016

Een mooie, kleine oefening voor als je de weg kwijt bent / 19 juni 2016

Een mooie, kleine oefening voor als je de weg kwijt bent
19 juni 2016


De laatste tijd was erg hectisch voor me. Teveel aan m'n hoofd. Ik wilde alles tegelijk. Het werkte niet. Moeheid en futloosheid was het gevolg. Het stroomde niet meer.

Ik kwam deze prachtige oefening tegen van Mooji. Heerlijk om even te doen als je de weg kwijt bent. Als je dit toepast, keer je weer terug naar waar het echt om gaat. Je hart, liefde. Even naar binnen keren. Kijken wat daar aan de hand is. En van daaruit weer terug de wereld in. Blij en met nieuwe energie.

Je legt je handen tegen elkaar aan. Houd ze voor je hoofd en loop rond. Loop gewoon zo rond. Buig je hoofd een beetje en beweeg je langzaam. Luister niet naar je gedachten, maar besteed aandacht aan je interne gevoel, je interne ruimte. Doe dit voor een paar minuutjes.

Als bepaalde gedachten zich opdringen, maakt dat niet uit. Laat ze maar. Je blijft gewoon in die houding, dichtbij je gevoel van binnen.


Als je weg moet en de straat opgaat, onthoud dan deze houding, dit gevoel. Maak er een innerlijk beeld van. En stel je voor dat je zo diep van binnen bent. Het is een beetje mindfulness.

Deze oefening brengt je terug in je centrum, naar je hart

Het is onmogelijk om in deze houding negatieve gedachten te hebben. Je gaat je licht en blij voelen en dankbaar voor het leven. Je ontwikkelt een liefdevolle vriendelijkheid, gewoon vanzelf. Geen ingewikkelde theorieën en spirituele oefeningen. Gewoon dit. Licht, gemakkelijk, geen inspanning. Er kan niks fout gaan.

Niet denken. Voel, voel, voel jezelf weer. Voel hoe natuurlijk het voelt, hoe goed het voelt. Het is geen religie. Het is niks bijzonders. Alleen maar jijzelf.

Probeer niet iets te zijn. Zeg niet: ik ben dit of dat. Plak geen label, geen enkel label. Wees gewoon even leeg. Je zult voelen dat er iets begint te veranderen van binnen. Je komt terug bij jezelf, in je hart.

Deze simpele oefening brengt stilte, vrede en liefdevolle vriendelijkheid. De moeite waard om eens te proberen. Al is het maar voor een paar minuutjes.

Even naar binnen keren en van daaruit weer de wereld in. :-)